29 Ekim 2013 Salı

One Piece

      One Piece 1997 de manga olarak ilk çıktığı zamandan bu yana Japonya'da haftalık shounen jump dergisinde yayınlanmaktadır.
       Korsan olmak isteyen her gencin rüyası korsanlar kralı olarak bilinen ve denizlere hükmetmiş olan korsan Gol D. Roger' in hazinesini bulmaktır. Roger idam edilmeden önce elde ettiği tüm zenginlikleri grand lineda bıraktığını eğer hazinesini yada diğer bir deyişle "One Piece" i bulmak istiyorlarsa aramaları gerektiğini söyler. Bunun üzerine zenginlik,güç ve şöhret arayan kişiler denize açılıp korsan olmaya başlarlar ve böylece Roger in ölümü yeni bir çağı başlatmış olur :  Korsanlar Çağı.
        Kahramanımız Monkey D. Luffy korsanlar kralı olmak isteyen bir gençtir ve çocukken yanlışlıkla yediği şeytan meyvesi (yendiğinde yiyen kişiye süper güçler veren meyvelerdir ancak bunun karşılığında kişi yüzme kabiliyetini kaybeder ve deniz suyuna temas ettiğinde yorgun düşer) sayesinde lastik adama dönüşmüştür. Tek başına denize açıldıktan sonra zaman içerisinde tayfasını toplamaya başlar ve çeşitli maceralar yaşayarak One Piece e ulaşmaya çalışırlar.
         Anime serisi olarak izleyecek kişiler ilk bölümleri biraz çocukça bulabilirler bunun en büyük nedeni ilk bölümlerin Türkiye' de televizyonda yayınlanmış olmasıdır. Şu anda anime izleyen kişiler her ne kadar ilk anda hatırlayamasalar da (ben hatırlayamamıştım) çocukken çizgi film gözüyle izlediklerinden, anime onlara çocukça gelebilir. Bir başka önemli neden ise 1998 yılında anime sektöründe kullanılan teknolojinin yetersizliğidir. Ancak gerek konusu gerekte karakterleri itibariyle benim favorilerim arasında yer almaktadır.
         Anime şu anda güncel olarak 618. bölümde. Eğer ben 618 bölüm izleyemem diyorsanız 519. bölümden itibaren izlemeye başlayabilirsiniz.519. bölümde tayfa 2 yıllık bir ayrılığın ardından toplanıyor. İlerde anlamadığınız yerler illaki olacaktır ama büyük bir sorun oluşturacağını sanmıyorum.
         Bunların dışında anime Luffy ve arkadaşlarının güçlenerek ilerlediği bir anime. Karakterlerin  gelişimini izlemek bana ayrı bir keyif vermişti doğrusu. Anlayacağınız eğer karakterlerin zamanla güçlendiği animelerden hoşlanıyorsanız tam size göre bir anime One Piece

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder