30 Ekim 2013 Çarşamba

Fairy Tail


        
           Büyünün günlük bir olay olduğu bir dünyada geçen olayları konu alan bir animedir. İnsanların para kazanmak için büyücülük( bir nevi paralı askerlik) yapması sıradan bir olaydır. Büyücüler iş alabilmek için loncalara katılırlar. Fairy Tail bu loncalardan birisidir ve Fiore krallığının en güçlü loncası olarak görülmektedir.
           Kahramanımız Natsu Dragneel henüz çok küçükken bilinmeyen bir sebepten ötürü terk edilmiştir ve ormanda tek başına dolaşırken ateş ejderhası İgneel tarafından bulunur (Animenin geçtiği dünyada büyü sıradan bir olay olsada ejderhalar çok nadir ve bilge yaratıklardır hatta bazı insanlar varlıklarına inanmayabilir.). İgneel Natsu yu kendi oğlu gibi yetiştirir. Natsu İgneel den insanların ejderhalara karşı savaşacak güce ulaşmasını sağlayan ejder katili büyüsünü öğrenir. Bir gün İgneel in aniden ortadan kaybolmasıyla Natsu yeniden yapayalnız kalmıştır. İgneel i aramak için yola çıkan Natsu yolculuğu sırasında Fairy Tail loncasıyla karşılaşır ve bu loncaya katılır. Natsu' nun yeni evi artık Fairy Tail dir ve ailesi Fairy Tail' in büyücüleridir. Buna rağmen Natsu İgneel i unutmamıştır ve çıktığı görevlerde İgneel i aramaya devam eder.
           Anime dövüş efektleri olarak şahsen benim en çok beğendiğim animedir. Özellikle Natsu sinirlendiğinde ortaya çıkan büyü efekti tam bir görsel şov. Anime mangayı yakalamak üzere olduğu için 175. bölümde animeye ara verilmiştir. Yeniden ne zaman vizyona gireceği tam olarak bilinmesede mangakanın animenin bitmesine izin vermeyeceğine dair söyleminden sonra devam serinin edeceği kesinleşmiştir. Fairy Tail i izleyecek olanlar ilk bölümlerde biraz sıkılabilirler ama 20. bölümden sonra anime çok heyecanlı ve sürükleyici olarak devam ediyor.
           Loncanın isminin neden Fairy Tail olduğuna gelecek olursak loncanın ustası Makarov'un sözleri aynen şu şekilde animede yer almaktadır: "Perilerin kuyrukları var mı yok mu? Gerçekten varlar mı? Kimse bilmiyor. Bu yüzden sonsuz bir gizem olarak kalıyor. Sonsuz bir macera."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder