4 Kasım 2013 Pazartesi

Bleach

     Kurosaki İchigo kendisini sıradan sanan ve ölüleri görme yeteneğine sahip olan bir gençtir.(sıradanlıkla en ufak bir alakası yok yanlış anlaşılmasın) Bir gün evine bir yaratığın saldırmasıyla dünyası değişir. Bu yaratıkla savaşmak için bir kız gelir ve bu kız İchigo ya bir shinigami(Bir nevi azrail ,araftaki ruhları öteki dünyaya götüren varlık) olduğunu söyler. Kızın adı Kuchiki Rukia dır ve Rukia yaratığı yenemez. Yaratık İchigo nun kız kardeşini öldürmek üzereyken İchigo kız kardeşini kurtarmak için Rukia dan yardım ister. Rukia kılıcını İchigo ya verir ve kılıcı kalbine saplaması gerektiğini söyler. İchigo kız kardeşini kurtarmak için kılıcı kendi kalbine saplar ve bir shinigami ye dönüşür. Yaratığı yenen İchigo nun aklında bir sürü soru işareti vardır ve Rukia dan açıklama yapmasını ister. Rukia o yaratıklara hollow dendiğini ve ölen insanların ruhlarının umutsuzluğa düşmesi sonucu hollow a dönüşerek etraflarına zarar vermeye başladığını söyler. Shinigamilerin görevi bu yaratıkları bulup onları öldürmektir. Bu şekilde ruh huzur bulur ve nihayet öteki tarafa geçebilir.
       Rukia İchigonun yaşadığı bölgede görevli shinigamidir ancak İchigo shinigamiye dönüşürken aslında Rukia nın güçlerini almıştır. Bu nedenle güçsüz kalan Rukia nın görevini İchigonun üstlenmesi ve çevresine zarar veren hollowları öldürmesi gerekmektedir.
       Anime serisi şu anda bitöiş durumda bununla beraber mangası devam ediyor. Ne yazık ki mangaka Tite Kubo manganın son arc ını çizdiğini daha sonra mangayı bitireceğine dair bir açıklama yaptı yani mangasıda yakında bitecek. Son arc animeye uyarlanır mı bilinmez ama bana göre şimdiye kadar ki en iyi arc olmakta. Bu yüzden animesini bitirenlerin mangasını okumasını şiddetle tavsiye ediyorum.
       Bu arada ilk bölümlerde İchigo yu boş boş kocaman bir kılıcı sallarken görüp endişeye kapılmayın herif aşacak belli bir süre sonra :-) Genede benim animede en sevdiğim karakter Zaraki Kenpachi dir. İzleyin hak vereceksiniz...